Contact

Brochure 2018 online
Strowoning in BinnensteBuiten
Duurzame Huizenroute trekt belangstellenden
Uitnodiging innovatiepartnerschap kindcentra
Kijkje in slakkenhuisvormig huis

Archief

Nominatie Nederlandse Bouwprijs 2017
Twee weken geleden kregen we al waardering van de NAM voor onze wijze van aardbevingsbestendig bouwen en vandaag vernomen wij dat Straw Blocks Systems is genomineerd voor De Nederlandse Bouwprijs 2017! Verdeeld over vier categorieen zijn er elf projecten genomineerd en onze categorie is Bouwmaterialen en -systemen. Hierin zijn we genomineerd samen met FuturePROOF en RobotArchitectuur.

Jurycommentaar: Het is bijzonder te zien dat Straw Blocks het geitenwollen sokken gevoel van de toepassing van stro wegneemt en een nieuwe vorm van vergroening toevoegt aan het bouwproces. Een restproduct, stro, wordt hoogwaardig ingezet. Het wordt in Nederland geoogst en verwerkt tot bouwmateriaal waardoor het ook nog een positief effect heeft op de leefbaarheid (o.a. minder transportkilometers). In vergelijking met conventionele muren (binnenblad, spouw, isolatie, buitenmuur) met gebruik van minder bouwmateriaal realiseert Straw Blocks gezonde (ademende), goed isolerende en betaalbare muren. Dit zorgt weer voor een gezond en natuurlijk binnenklimaat.

De uitreiking van de bouwprijzen van De Nederlandse Bouwprijs 2017 vindt plaats tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw op 6 februari 2017 in de Polar Room in de Jaarbeurs in Utrecht.

Update: Helaas hebben we niet gewonnen, want de prijs ging naar Studio RAP voor hun RobotArchitectuur. Wij feliciteren ze van harte met de prijs! Wij van Straw Blocks Systems zijn in ieder geval trots dat we in het geweldige rijtje genomineerden stonden en ons prachtige product mochten tonen.Geplaatst op: 22-11-2016